Recentele declarații ale lui Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, arată incapacitatea actualei echipe de conducere de a rezolva problemele curente și de a asigura echipamente de protecție necesare corpului medical și a materialelor de dezinfecție de care unitatea sanitară are nevoie. Ieșirile în spațiul public prin care anunță dificultăți în aprovizionare nu reprezintă altceva decât o expresie a incompetenței sau o sabotare fățișă a activității SJU Bacău.
Materiale de protecție, inclusiv pentru Spitalul Județean de Urgență, există în depozitele Unifarm și cele ale Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, așa cum a arătat și premierul României, Ludovic Orban. Tot ceea ce are de făcut managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău este să demareze achizițiile.
Coincidență sau nu, declarații lui Adrian Popa apar după ce, în mass-media locală și centrală, au apărut informații despre posibile ilegalități în relațiile contractuale cu un furnizor local care, ulterior, a anunțat că renunță la contractele încheiate cu SJU Bacău. Conducerea spitalului se comportă de parcă acesta ar fi fost unicul furnizor și, supărată că i s-a luat jucăria, refuză să mai facă achiziții, deși materiale există, iar Ministerul Sănătății a pus la dispoziția spitalului băcăuan 440.000 de lei, care stau nefolosiți.
Îi solicit domnului Adrian Popa, câtă vreme este directorul Spitalului Județean de Urgență Bacău, să dea dovadă de responsabilitate, sau, dacă se simte depășit, să-și dea demisia! Văicăreala continuă în spațiul public, poziționarea, cel puțin suspectă, ca avocat al unei firme private, nu va ajuta să ieșim cu bine din această criză. Mai mult, asemenea ieșiri au darul de a zădărnici eforturile tuturor celor de bună credință care, în această perioadă, își fac datoria cu maximă responsabilitate.
Liviu Miroșeanu,
Prefectul județului Bacău